Omschakelen naar nieuwere versie

Wanneer je een nieuwe versie installeert, moeten er een aantal zaken in orde gesteld worden om terug dezelfde instellingen te hebben als in de oude versie.

Template

In het Options-venster moet je in het tabblad Structural Detailing de juiste template selecteren.

Deze instellingen zorgen ervoor dat elke keer een tekening gestart wordt binnen ASD, met deze geselecteerde template gestart wordt. Databases
ASD maakt gebruik van databases waarin voor Reinforcement de diameters, lengtes, gewichten, overlappingslengte, … en voor Steel de profielen, gewichten, technische gegevens, … inzitten.

Wanneer je niet gebruik maakt van standaard aangeleverde databases van Autodesk, maar zelf databases hebt aangemaakt of gemanipuleerd, moet je deze kopiëren van de oude versie naar de nieuwe versie.

Options-venster
Sommige zaken worden niet opgeslagen in je template of in je databases en deze zal je manueel terug moeten wijzigen. Deze zaken zijn terug te vinden in het Options-venster onder het tabblad Structural Detailing:

Opmerkingen

- Door in de oude versie op de ‘search’-knop of de ‘puntjes’-knop  te klikken in het options-venster of in het Job Preferences-venster kan je nagaan waar de template en databases geplaatst zijn. Doe dit ook in de nieuwe versie en je weet waar je de template en databases moet plaatsen.

- In de nieuwe versie is het mogelijk dat nieuwe opties aanwezig zijn. (bijvoorbeeld ASD Reinforcement 2012: nieuwe optie ‘shape model’)Deze zijn uiteraard nog niet ingesteld. Stel deze in en sla dit ook op in jouw template.

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons op 09/331 77 00