Werken met de nieuwe kadasterkaarten in Map 3D

Na het unzippen van de bestanden die u ontving van het kadaster kan u deze zonder problemen gebruiken in AutoCAD Map3D.
Men kan op 2 manieren werken met kadastrale kaarten:

1) Zonder grote aanpassingen aan de geometry van de percelen:

Open de taskpane op het display manager tabblad. Via de fdo koppeling (data/rechtermuisknop/Connect to data).

figuur 1 figuur 2
Kies voor Add SHP Connection en bij source file or folder gaat u naar de locatie waar de kadastrale kaarten zich bevinden. Connect en kies de kaarten die u nodig heeft. ( Add to Map)

figuur 3

Nu de kaarten ingelezen zijn, diet u enkel nog de draworder goed te zetten en via de style wizard een goede presentatie te maken. Beide commando’s gebeuren op de taskpane.

Indien de gegevens geraadpleegd moeten worden. Kan u deze visualiseren via de style wizard of selecteer de kaart op de Taskpane en de functietabel.

figuur 4
Door te dubbelklikken op een veld in de tabel, kunnen de data aangepast worden. Houdt u er wel rekening mee dat een aanpassing onmiddellijk geregistreerd wordt.

In stap 1 wordt er dus gewerkt met de ShaPe file van het kadaster zonder dat deze geconverteerd wordt. Indien men enkel gebruik wil maken van een dwg, kunnen de kadastrale kaarten geconverteerd worden.


2) Via de menu MAP/Tools/Import.

figuur 5

Nu moet u enkel nog bepalen van welke kaarten de data dient te komen:
Klik op de knop data en kies voor create object data.

figuur 6
U dient nu enkel nog te bepalen of u de kadastrale gegevens als een gesloten polyline of een polygon wilt.
Het resultaat van deze actie is een kaart met uitsluitend AutoCAD objecten. De data kan bekeken worden via het properties pallet of gevisualiseerd worden via AutoCAD Map3D  annotaties. Aanpassingen aan deze objecten worden geregistreerd in de originele bestanden.

Voor bijkomende vragen kan je steeds terecht bij onze helpdeskmedewerkers via 09/331 77 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons op 09/331 77 00