Hoe GRB bestanden aanmaken?

GRB, het grootschalig referentiebestand, is een databank waarin een aantal ruimtelijke referentiegegevens zijn opgenomen. Het is een langetermijnoplossing van het AGIV, Agentschap voor Geografisch Informatie Vlaanderen) voor de toenemende vraag naar grootschalig referentiemateriaal voor Vlaanderen. Het GRB-decreet is een gecoördineerde oplossing voor opmaak, uitwisseling en beheer van grootschalige geografische informatie.

Voor het bewerken van GRB bestanden kunnen wij 2 oplossingen aanbieden:

AutoCAD Map 3D is het aangeraden product voor het tekenen en bewerken van GRB bestanden. Naast de standaard functie in AutoCAD Map 3D bestaan er 2 handige tools voor dit werk.

1 - voor alle subscription klanten heeft Autosdesk een reeks van “Object Classes” gratis ter beschikking gesteld.

GRB figuur 1

De GRB Object Classes stellen ons instaat alle type lijnen, symbolen enz automatisch op de juiste laag, kleur, lijntype, enz. in te tekenen.

2 - De tweede oplossing bij het aanmaken van GRB skeletbestanden voor het AGIV is de GRB Analyser van i-Theses. De GRB-Analyser is een door het AGIV goedgekeurde controle software. www.agiv.be

Onze GRB-Analyser zal u tekening onderwerpen aan een digitale controle. M.a.w. uw bestand zal gecontroleerd worden op lettertypes, posities, under en overshoots, lijntype,lagen, … De fouten worden weergegeven op 3 manieren. Een intern lijstje, een externe Excel rapport en het grooste voordeel: er wordt direct op de fout ingezoomd, met een duidelijk beschrijving van de fout erbij. De AutoCAD Map 3D functie en de duidelijke omschrijving van de fout maken het kinderspel om het bestand volledig te corrigeren.
GRB 2

De GRB-Analyser bestaat niet alleen uit de controle functies maar ook uit een import en export tool. De bestanden worden via onze GRB-Analyser geëxporteerd naar een headerloze DXF, het gewenste formaat voor het AGIV. De Analyser kan ook headerloze DXF importeren. Bij het importeren van een DXF wordt direct gecontroleerd of het wel een goede DXF is.

Indien je extra info wil aarzel dat zeker niet ons te contacteren via 09/331 77 00.

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons op 09/331 77 00