BIM voor Infrastructuur

Efficiënter aan de slag met BIM voor Infrastructuur

Building Information Modeling (BIM) is een intelligent proces op basis van 3D-modellen waarmee er in elke fase van het project betere beslissingen kunnen worden genomen dankzij een nauwkeurig, toegankelijk en bruikbaar overzicht. Autodesk® AEC Collection biedt u uitgebreide, toonaangevende software voor CAD- en BIM-workflows in één flexibel en rendabel pakket.

Met BIM-oplossingen van Autodesk for Infrastructure kan de professionele civieltechnische sector:

  1. Een beter overzicht krijgen van de risico's, het doel en de opties van projecten en dit communiceren voordat een project wordt gebouwd.
  2. Ontwerptaken stroomlijnen met vakspecifieke hulpmiddelen die parametrische bedieningselementen omvatten, technische standaarden ondersteunen en validatieregels voor ontwerpen bieden.
  3. De uitvoerbaarheid evalueren en conflicten in het ontwerp achterhalen voordat de bouw begint.

De AEC Collection omvat baanbrekende 3D-modellerings- en visualisatietechnologie die wordt toegepast in Autodesk® InfraWorks, AutoCAD® Civil 3D® voor gedetailleerde civieltechnisch tekenen, Autodesk® Navisworks® Simulate voor controle van het gehele project, en AutoCAD® Map 3D, Autodesk® 3ds Max® Design en Autodesk® Revit®.

Neem voor meer informatie over de vele voordelen van BIM for Infrastructure en Autodesk® AEC Collection vandaag nog contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 09/331 77 00.Dat de verschillende producten van Autodesk® samenwerken doorheen de cyclus van een infrastructuur project, kunnen we het best aantonen aan de hand van een realistisch scenario. We doen dit door in een nieuwbouwproject de verschillende fases door te lopen van planning, detailontwerp, ontwerp, constructie en beheer.

Planning
In de planningsfase wordt de bestaande data verzameld en geanalyseerd om een ideale projectlocatie te selecteren. Op basis hiervan wordt een verkavelingsplan gemaakt. Gecombineerd met de bestaande situatie en de ontwerpen van de architect wordt het plan gevisualiseerd, hierdoor ontstaat in een vroeg stadium inzicht in het uiteindelijk plan.

Voor- en detailontwerp
Om aan te vangen met het detailontwerp is een digitale terreinmeting noodzakelijk om de wegen en ondergrondse infrastructuur aan te kunnen sluiten op de bestaande situatie. Vervolgens worden wegen en rioleringen ontworpen rekening houdend met gestelde ontwerpcriteria. Met de nodige analyses wordt berekend of de riolering voldoet aan de lokale standaarden. Tenslotte zal een realistische visualisatie van het totaalontwerp voor een goed communicatiemiddel zorgen tussen de verschillende betrokken partijen.

Constructie
Tijdens de bouwfase wordt de planning aangestuurd vanuit één gezamenlijke omgeving waarbij op een dynamische wijze rekening wordt gehouden met verschillende projectfases en bijbehorende tijdsschema's. Hierbij worden cruciale momenten tijdens de uitvoering inzichtelijk en kan op een duidelijke manier worden gecommuniceerd met alle projectmedewerkers.

Beheer
Voor het beheer worden de intelligente gegevens uit het model, as built, opgenomen in de GIS database, waarbij intelligente beheerdata kan worden onderhouden en gerapporteerd.


Producten

   
     

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons op 09/331 77 00