Nieuwsitems

Dynamo for Civil 3D

Evy De Backer Written by augustus 23, 2019 Featured

Dynamo for Civil 3D - nieuwsbrief 08.2019

 

Dynamo for Autodesk Civil 3D 2020 is sinds enige tijd beschikbaar en kan je downloaden via de Autodesk Desktop app.


Om een beter idee te krijgen van de mogelijkheden, tonen we je graag een voorbeeld.
Uiteraard kan je hiervoor ook een opleiding volgen bij ons!

 

 

 

 

BIM 360 News

Evy De Backer Written by augustus 22, 2019 Featured

BIM 360 News - nieuwsbrief 08.2019

 

1.BIj alle BIM 360-producten is er nieuw gebruikersniveau toegevoegd. Vanaf nu kan je iemand ook enkel Viewer rights geven. Deze persoon kan modellen en plannen controleren zonder deze te kunnen downloaden/editeren. Ook voor dit niveau is een licentie nodig.

 

2.Gebruik van Files in BIM 360 Docs:

    • Revit Files

Revit files kunnen opgeslaan worden als Cloud Model files, deze wijze van werken. Indien men een Revit file omgezet heeft naar een Cloud Model is het niet meer mogelijk van met meerderen tegelijkertijd in dezelfde file te werken.
  • Niet Revit Files: Autocad, ifc, Microsoft Office, ..

Via de desktop connector kan men files dat ingebruik zijn blokkeren. Zodanig dat anderen het tijdelijk niet meer kunnen editeren.

 

 

3. Bim 360 Design:

Je kan nu kiezen of je de Bim 360 Design file wilt plaatsen in het Plan of Project onderdeel van BIM 360 Docs.

 

Indien je opteert om te werken in het Plans onderdeel, dan wordt bij elke publisch automatisch de sheets digitaal beschikbaar gesteld. M.a.w. als de oude workflow; "op het einde van de week van alle aanpassingen pdf maken was?", is dat nu maar even op de "publish knop" drukken.

 

4.BIM 360 Docs:

De nieuwste versie van BIM 360 Document Management levert verbeterde projectmapsjablonen, meer controle over de volgorde en weergave van de kolommen en andere verbeteringen. Ook op het gebied van gebruiksvriendelijkheid zijn een aantal zaken verbeterd.

 

 

 

 

Sofistik

i-Theses et Vianova rejoignent Arkance Systems


Op 25 mei 2018 heeft de groep Monnoyeur alle Autodesk®, LiNear® en SoFiSTik® gerelateerde activiteiten van i-Theses overgenomen (zowel het handelsfonds als het voltallig personeel) en ondergebracht in Arkance Systems BVBA.

Arkance Systems is de nieuwe naam voor de softwaredistributie activiteit van de Groep Monnoyeur waarin eerder dit jaar ook Vianova Systems Benelux werd ondergebracht. Beide teams zijn inmiddels gefusioneerd, wat betekent dat er vandaag meer dan 20 CAD/BIM experten voor u klaar staan!

Wat verandert er concreet? Voor u als klant wijzigt er weinig…

Zelfde medewerkers, zelfde locaties en kantoren, zelfde kwalificatie, zelfde service, zelfde manier van zaken doen…

Enkel de facturatiegegevens zijn veranderd (exacte gegevens kan u verder in dit document terugvinden).

i-Theses BVBA blijft bestaan en zal zich in de toekomst uitsluitend toespitsen op de commercialisatie van het product ‘Floor Office’ en het ontwikkelen van maatsoftware.

Verder zullen i-Theses en Arkance Systems in de toekomst zeer nauw blijven samenwerken. Onder meer voor wat de bestaande apps betreft zoals BIMiTS, TerraBase, AutoTopo,…


Arkance Systems is vandaag in staat om u een compleet BIM-portfolio met bijhorende geavanceerde services aan te bieden.
Onderzoeken van uw BIM noden en deze maximaal invullen, behoren tot de kerntaken van Arkance Systems. Het is ons doel een strategische partner te zijn in het bereiken van uw doelstellingen. Onze kennis wordt iedere dag verrijkt zodat we u het beste professionele BIM advies en vernieuwde oplossingen kunnen bieden. Hierbij streven we naar het hoogste rendement voor u.

Meer weten over Arkance Systems

 

FAQ

Q: Wie is de groep Monnoyeur?
A: De Monnoyeur-groep werd opgericht in 1906 en is marktleider op het gebied van machines en diensten voor de bouwsector. Dit met een jaaromzet van € 1,7 miljard en meer dan 5.000 werknemers wereldwijd. Het vertegenwoordigt 's werelds toonaangevende merken, waaronder CATERPILLAR (sinds 1929), JOHN DEERE (in Roemenië), MITSUBISHI, AUTODESK en TRIMBLE. Het is betrokken bij de meeste grote Franse bouwprojecten, is aanwezig in heel Europa (Polen, Roemenië en België) en in Noord-Afrika. Meer informatie: https://monnoyeur.com/en/homepage-en/  

Q: Waarom heeft i-Theses de Autodesk VAR Divisie overgelaten?
A: Om de toekomst en verdere groei van de i-Theses Autodesk VAR Divisie veilig te stellen, zijn wij ervan overtuigd dat een evolutie van ‘Gold’ naar ‘Platinum’-samenwerking, een vereiste is voor de distributie van Autodesk. Om dit te bereiken, moeten we op Europees niveau denken en hebt u een sterke groep nodig. Met de structuur en kracht van de Monnoyeur-groep samen met de ervaring van Arkance Systems, is de toekomst en het succes verzekerd.

Q: Waarom heeft de groep Monnoyeur de Autodesk VAR Divisie van i-Theses overgenomen?
A: De Groep MONNOYEUR is er sterk van overtuigd dat de uitbereiding van het aanbod bouwsoftware en een team van experts de sleutel is tot een complete oplossing voor bouwmanagement voor onze klanten. Deze acquisitie is opnieuw een belangrijke stap voorwaarts naar onze algemene missie om dé onbetwiste leverancier van geïntegreerde hardware- en software-oplossingen te worden.

Q: Wanneer is de overname effectief?
A: Per 25 mei 2018.

Q: Wat gebeurt er met de bestaande apps zoals BIMiTS, TerraBase, AutoTopo,…?
A: i-Theses staat in voor het onderhoud en verdere ontwikkeling ervan. Arkance Systems is als verdeler verantwoordelijk voor de commercialisatie en technische ondersteuning naar klanten toe.

 
 

 

Sofistik

 SOFiSTiK Infrastructure Extension 2018

Dear Partners and Colleagues,

We are pleased to inform you, that we have released “SOFiSTiK Infrastructure Extension 2018” (SiX) for Autodesk Revit 2018.

The product is available as a Labs version without any costs or licensing.

Using SOFiSTiK Infrastructure Extension (SiX), Revit 3D bridge models can be created out of SOFiSTiK bridge models.
These Revit bridge models consists of elements such as superstructure, piers, tendons and can be enhanced with parapets or railings

 
Installation
: available via SOFiSTiK Application Manager.

Functionalities at a glance

  • Creates profile-families (adaptive components) as a basis for the 3D Model.
  • Extrudes these profile-families along the bridge-axis.
  • Both, the profile-families and the bridge axis can be modified using Revit functionality.
  • Creates grid-lines, section views and symbols at relevant points along the stationing.
  • Creates user defined tendons, parapets or railings.

You can find more information on our website (https://www.sofistik.com/products/bim-cad/infrastructure-extension/), on our SOFiSTiK YouTube Channel (https://www.youtube.com/playlist?list=PLkNZCJG1CDyPJrzjjqOpWakomE1z_Uc4a) or in an Online Documentation (http://www.sofistik.de/documentation/2018/en/infrastructure_extension/)

 

With kind regards,

SOFiSTiK BIM Team

 

archipro

WOENSDAG 20 EN DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017:
 I-THESES OP ARCHIPRO 2017

 

Op 20 en 21 september neem t i-Theses deel aan Archipro, dat doorgaat in het Médiacité-gebouw in

Dit exclusieve topevenement koppelt werk aan ontspanning en biedt de tentoonstellende partners mogelijkheid hun producten en innovaties voor te stellen aanbelangrijke spelers van de bouwsector: architecten, projectontwikkelaars, bedrijven uit de bouwnijverheid, administraties, openbare nutsbedrijven,...

Het doel is een heus kruispunt uit te bouwen waar professionals van de bouw met elkaar in contact kunnen komen om synergieën op te zetten en ideeën en ervaringen uit te wisselen die de basis kunnen vormen voor de innovaties van morgen.

De namiddag is gewijd aan conferenties, gespreksmomenten en de presentatie van innoverende producten en concepten. Een galadiner aangevuld met de nodige topanimatie besluit de dag op een smaakvolle manier.

Het is voor alle genodigden een unieke gelegenheid om de nieuwigheden en specificiteit van elke partner op korte tijd te ontdekken.

Het evenement duurt 2 dagen. Het brengt de gereputeerde tentoonstellende partners samen in een uniek kader dat zich uitstekend leent voor dergelijke activiteiten.


archipro2

 

 

 

 

MOEILIJKE BEREIKBAARHEID I-THESES
2de fase heraanleg N47 ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E17 in Lokeren

 

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 13 juni een nieuwe fase in de heraanleg van de N47  ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E17 in Lokeren


FASE 1B: 13 JUNI TOT MIDDEN JULI

De aannemer werkt aan de Zelebaan (N47) ter hoogte van de op- en afrit van de E17 richting Gent. De fase duurt tot midden juli. 
Tijdens deze fase zijn de afrit Lokeren van de E17 richting Gent en de oprit vanuit Zele naar de E17 richting Gent afgesloten. 

Tegelijkertijd, vanaf 10 juli zullen ze onderhoudswerken uitvoeren op de E17 richting Gent aan de op- en afrit van Lokeren.


VERKEERSSITUATIE OP DE E17 (VAN 10 TOT 14 JULI)

• Verkeer op de E17 richting Gent rijdt op twee rijstroken in plaats van drie rijstroken
• De op- en afrit vanaf Zele richting Gent zijn dicht.
• De oprit vanaf Lokeren richting Gent gaat ook definitief dicht vanaf 10 juli. De invoegstrook van de oprit E17 wordt verlengd.
• Het verkeer vanaf de N47 naar Gent kan de oprit richting Antwerpen nemen en keren in Waasmunster.
•Het verkeer van de E17 naar Lokeren/Zele kan keren in Beervelde en de afrit Zele of Lokeren nemen van de E17 richting Antwerpen.

Afhankelijk van waar u komt, kan u hinder ondervinden om onze kantoren in Lokeren te bereiken.
Meer informatie over mogelijke hinder van de werken, kan u terugvinden op de website van het agentschap van Wegen en Verkeer.

PRAKTISCHE INFO WEGEN EN VERKEER

 

 

Samenwerken in de Cloud met Autodesk, een onomkeerbare trend 

 

Interdisciplinair samenwerken, het opzetten van een centraal model, veilig documenten delen, coördineren, .. en dat via het web of mobiele apparaten! Het wordt steeds belangrijker en is ongetwijfeld een onomkeerbare trend. 

Dat dit onderwerp hot topic is, werd gisteren duidelijk door de grote belangstelling van het aantal aanwezigen bij onze Hands-On training “Samenwerken in de Cloud met Autodesk BIM360”.

De cursisten leerden hoe de verzameling Cloud gebaseerde Autodesk toepassingen ingezet worden om  de manier van ontwerpen, visualiseren en simuleren aanzienlijk te verbeteren. En om de resultaten te delen met belanghebbenden.

Gastdocent Ives Veelaert, technical specialist collaboration & data management bij Autodesk, gaf praktijktips mee.  Hoe werken we het best samen in een live project met Autodesk A360 Collaboration for Revit, wie heeft voldoende met BIM360 Team, …

Achteraf wisselden de deelnemers nog onderling ideeën en ervaringen uit tijdens het netwerkevenement.

Gezien de zeer grote interesse wordt deze open training binnenkort herhaald. En opgenomen in ons standaard aanbod zodat we ze u ook privé kunnen aanbieden!

 

Bezoek i-Theses op Architect@work
Kom meer te weten over onze BIMits-datalink - innovatie, hal 5, stand 310

Op donderdag 24/4/2017 en vrijdag 28/4/2017 vindt ARCHITECT@WORK
voor de 8ste keer plaats in Kortrijk Expo. Dit twee-jaarlijkse totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers met focus op productinnovaties staat dit jaar in het teken van “Architectuur en Licht”. Naast het thema mag je verder ook naar goede gewoonte flink wat randmanifestaties verwachten.

Het volledige programma kan u terugvinden op www.architectatwork.be

i-Theses zal op ARCHITECT@WORK zijn innovatie: BIMiTs Datalink voorstellen;
Eén van de grootste uitdagingen in BIM software voor de bouwindustrie is het uithalen van gedetailleerde info uit een BIM model, het zogenaamde extraheren van een materialen- en stuklijst. Autodesk Revit biedt de mogelijkheid om elementen en materialen op te lijsten in Schedules, maar vaak is deze info niet gedetailleerd genoeg.
Bovendien hebben architecten en calculators deze info nodig om verder te verwerken in een spreadsheet editor zoals Microsoft Excel. Met de BIMiTs DataLink plugin voor Revit bieden wij u een eenvoudige toepassing die BIM data vanuit uw Revit model naar Excel exporteert. De geëxtraheerde data kan niet alleen toegepast worden voor het maken van een meetstaat en kostenraming maar ook voor het opstellen van rekenbladen voor structurele analyse van analytische modellen, energiestudies met behulp van thermische data, …
De template wordt deels ingesteld vanuit Revit zodat de juiste parameters kunnen gekozen worden. Anderzijds is het ook mogelijk om de Excel workbook aan te passen aan je eigen noden door het toevoegen van formules, eigen opmaak, extra tabbladen, … en de Revit parameters te koppelen aan de eigen velden binnen je Excel document.
DataLink laat de gebruiker toe om data uit een Revit model te halen die gebruikt kan worden voor verdere verwerking door andere diensten waarbij Revit niet aan bod komt.

Wil je hierover meer weten? Bezoek ons dan op STAND 310, Hal 5.

 

 

MOEILIJKE BEREIKBAARHEID I-THESES


Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op 3 april 2017 met de heraanleg van de N47 ter hoogte van het op- en afrittencomplex aan de E17 in Lokeren. In dit project wordt ook een nieuwe toegangsweg tot de industriezone aangelegd. De werken zullen ongeveer één jaar duren. 

De op- en afritten van de E17 kunnen tijdens de werken gesloten worden, waardoor het soms moeilijk wordt om onze kantoren in Lokeren te bereiken.
Informatie over mogelijke hinder tijdens een bepaalde fase van de werken, kan u terugvinden op de website van het agentschap van Wegen en Verkeer.

 

Meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contacteer ons op 09/331 77 00